Student Sterre.jpg

Verloskundigen in opleiding

Wij begeleiden verloskundigen in opleiding van de Verloskunde Academie in Amsterdam. Een verloskundige in opleiding loopt met ons mee tijdens de spreekuren, bevallingen en kraamvisites. 
In het eerste studiejaar kijken studenten vooral mee met ons, om zo een duidelijke beeld te kunnen vormen over het werk van een verloskundige. De tweedejaars studenten kijken mee en voeren geleidelijk aan steeds meer praktische vaardigheden uit. Derdejaars studenten zijn meer zelfstandig aan het werk en wij ondersteunen hen waar nodig. In het vierde jaar, het laatste jaar van de opleiding, zullen verloskundigen in opleiding zelfstandig spreekuren draaien en bevallingen begeleiden. Wij zullen altijd aanwezig zijn en supervisie houden. Als je bezwaar hebt tegen het aanwezig zijn van en/of begeleid worden door verloskundigen in opleiding, geef dit dan gerust aan bij ons. 

Vanaf maandag 26 april mag ik 10 weken stage komen lopen bij de Verloskundigen Driebergen en ik heb hier heel veel zin in! 

Ik zal mijzelf even voorstellen, mijn naam is Sterre van Weenen, ik ben 23 jaar en woon sinds mijn studententijd in Utrecht. Hier heb ik een bijbaantje in de horeca, wat ik heel gezellig vind. In mijn vrije tijd houd ik ervan om spelletjes te spelen, lekker buiten te zijn, naar het park te gaan of bijvoorbeeld een rondje te skeeleren of wandelen met vrienden. Momenteel zit ik in het derde jaar van de opleiding Verloskunde in Amsterdam. Ik heb het erg naar mijn zin op de opleiding en ik kijk ernaar uit om dit mooie vak in de praktijk te mogen zien, en onder begeleiding van de verloskundige veel te mogen leren. Je kunt mij tegen komen tijdens het spreekuur, de bevalling en/of tijdens een bezoek in de kraamperiode. Mocht je dat niet prettig vinden, geef dit dan gerust aan.  Hopelijk tot snel!