student Ruby.jpg

Verloskundigen in opleiding

Wij begeleiden verloskundigen in opleiding van de Verloskunde Academie in Amsterdam. Een verloskundige in opleiding loopt met ons mee tijdens de spreekuren, bevallingen en kraamvisites. 
In het eerste studiejaar kijken studenten vooral mee met ons, om zo een duidelijke beeld te kunnen vormen over het werk van een verloskundige. De tweedejaars studenten kijken mee en voeren geleidelijk aan steeds meer praktische vaardigheden uit. Derdejaars studenten zijn meer zelfstandig aan het werk en wij ondersteunen hen waar nodig. In het vierde jaar, het laatste jaar van de opleiding, zullen verloskundigen in opleiding zelfstandig spreekuren draaien en bevallingen begeleiden. Wij zullen altijd aanwezig zijn en supervisie houden. Als je bezwaar hebt tegen het aanwezig zijn van en/of begeleid worden door verloskundigen in opleiding, geef dit dan gerust aan bij ons. 

Mijn naam is Ruby van Iddekinge, derdejaars student aan de Verloskunde Academie in Amsterdam. In de periode van 29 november tot en met 6 februari 2022 kom ik stagelopen bij deze mooie praktijk.

2.5 jaar geleden ben ik begonnen aan de opleiding tot verloskundige. Sinds dien ben ik met ontzettend veel plezier aan het leren over dit mooie vak. Ik kijk ernaar uit om in deze komende 10 weken nog veel meer te leren!

Je kunt mij tegenkomen tijdens het spreekuur, bevallingen en in het kraambed. Mocht je dit niet prettig vinden, geef dit dan vooral aan bij mij of een van de verloskundigen.

 

Hopelijk tot snel!