top of page
pregnant-women-at-antenatal-class-PKVJKX

Centering Pregnancy

Bij onze praktijk kun je kiezen voor Centering Pregnancy. Met Centering Pregnancy beleef je je zwangerschap met andere zwangeren en krijg je intensievere zorg. Na de intake en termijnecho kom je 8 keer tijdens de zwangerschap samen met andere zwangeren die rond dezelfde tijd als jij zijn uitgerekend. De laatste bijeenkomst is na de zwangerschap. De bijeenkomsten duren twee uur. Het eerste half uur is individuele tijd, waarbij we de zwangerschapscontroles doen. De anderhalf uur die volgt is bedoeld voor specifieke thema's rondom zwangerschap, bevalling en ouderschap. Vragen worden beantwoord en soms nodigen we iemand uit om een specifiek onderwerp te behandelen, denk aan een lactatiekundige of fysiotherapeut. Tegen het einde van de zwangerschap kom je weer één op één bij de verloskundige op controle. 

Voordelen:

  • Je ontvangt in totaal ongeveer 15 uur meer zorg dan bij individuele controles.

  • Er is veel ruimte voor eigen inbreng, er worden meer onderwerpen besproken dan bij individuele controles en er wordt dieper op de onderwerpen ingegaan.

  • Je leert andere zwangeren kennen die ongeveer even ver zwanger zijn als jij. Dit kan steun bieden, ook na de zwangerschap als de verloskundige al uit beeld is.

  • Je leert op een leuke en interactieve manier meer over je zwangerschap, bevalling en ouderschap. Onderzoek laat zien dat er minder vroeggeboortes zijn onder vrouwen die Centering Pregnancy hebben gevolgd en dat ze meer vertrouwen hebben in hun eigen kunnen. 

  • De afspraken zijn ruim van tevoren bekend

Kosten
Centering Pregnancy valt onder de reguliere verloskundige zorg die de verzekering voor je vergoed. We vragen eenmalig 10 euro voor het zwangerschapsboekje waarin extra theorie over de thema's staat en je je zwangerschapscontroles kunt bijhouden. 

Bij de intake komt Centering Pregnancy aan bod. Neem bij vragen gerust contact met ons op!

Meer informatie: www.samenweetjemeer.nl

 

bottom of page