top of page

Samenwerking zorgverleners

Tijdens jouw zwangerschap, bevalling en kraambed werken we ook samen met andere zorgverleners. 


Huisarts

Met toestemming van jou informeren we jouw huisarts over hoe het met jou en jouw zwangerschap gaat. Ook als je bevallen bent houden we je huisarts op de hoogte. Op breder niveau hebben we regelmatig contact met de huisartsen in de regio over ontwikkelingen in de eerstelijns zorg.

 

Lactatiekundige:

Ineke Hartman is de lactatiekundige in Driebergen en omgeving. Met regelmaat houdt zij spreekuur bij ons op de praktijk voor zwangeren die persoonlijke vragen hebben over de borstvoeding. Ook verzorgt zij informatieavonden over borstvoeding. Na je bevalling of kraamweek kun je bij vragen of zorgen rondom de borstvoeding haar om advies vragen.


Poliklinisch bevallen
Verloopt je zwangerschap voorspoedig en kies je ervoor om in het ziekenhuis te bevallen dan kan dat op de volgende locaties;

  • Geboortehuis Utrecht; het geboortehuis biedt een prettige, huiselijke, plek om te bevallen binnen de muren van het Diakonessenhuis. Wij zullen je bevalling begeleiden samen met een kraamverzorgende van het Geboortehuis. 

  • Geboortecentrum WKZ; hier beval je in een verloskamer. Wij zullen je bevalling begeleiden samen met een kraamverzorgende van het WKZ.

Ziekenhuizen

Het kan gebeuren dat je tijdens je zwangerschap of bevalling een medische indicatie krijgt en door ons verwezen wordt voor medische zorg in het ziekenhuis. Wij werken samen met drie ziekenhuizen in onze regio;


Verloskundigen Samenwerkingsverband

Goede samenwerking kan alleen met goed overleg. Onze praktijk maakt zowel deel uit van het Verloskundig Samenwerkingsverband (VSV) met het Diakonessenhuis als het Wilhelminakinderziekenhuis. In plaatselijke samenwerkingsverbanden komen verloskundigen, gynaecologen, kinderartsen en medewerkers van de kraamzorg bij elkaar om afspraken te maken over bijvoorbeeld de overdracht van cliënten of het vertalen van algemene richtlijnen naar de lokale situatie. Deze goede contacten binnen de VSV zorgen ervoor dat onze cliënten de best mogelijke zorg krijgen.

 

Gynaecoloog Diakonessenhuis op de Bosrand

Sinds 2012 komt een gynaecoloog van het Diakonessenhuis eens per 2 maanden bij ons op de praktijk voor het spreekuur. Op dit moment verzorgt gynaecoloog J. Boon dit spreekuur. Dit is specifiek bedoeld voor die zwangere waar we extra afspraken voor willen maken voor in de zwangerschap of tijdens de bevalling. Het kan zijn dat we je voor dit spreekuur benaderen, mocht jezelf denken voor dit spreekuur in aanmerking te komen geef dit dan bij ons aan tijdens je controle.

 

Patiëntenbespreking met gynaecoloog WKZ

Elke twee weken is er voor ons de mogelijkheid om nieuw aangemelde zwangeren te bespreken met de gynaecoloog uit het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Dit overleg is bedoeld voor die zwangere waar we extra afspraken voor willen maken voor in de zwangerschap of tijdens de bevalling. We zullen altijd aan je vragen of we jouw dossier mogen bespreken, mocht je zelf denken voor dit overleg in aanmerking te komen geef dit dan bij ons aan tijdens je controle.


Kraamzorg
In de kraamweek hebben we nauw contact met de kraamverzorgende die bij jullie thuis zorg verleend. We werken met meerdere kraambureaus samen. 

bottom of page