Zoeken
  • Verloskundige

Training Acute Vaardigheden

Jaarlijks trainen we onze acute verloskundige vaardigheden. Dit is altijd ontzettend leuk en leerzaam om te doen. En daarnaast zijn wij dit verplicht aan jullie, onszelf en aan de beroepsgroep.

Sonja en Corlinde zijn vorige week naar de CAVE-cursus geweest. Vroeg in de ochtend vertrokken we, met een thermoskan koffie, richting Boxmeer. Daar hebben we heel de dag geoefend met casuïstiek waarin er tijdens de bevalling een acute situatie ontstaat. Bijvoorbeeld; ruim bloedverlies tijdens of na de bevalling, een reanimatie van de baby, een onverwachte stuitbevalling, of de schouders die na de geboorte van het hoofd niet willen komen(een schouderdystocie). De rollenspellen werden gespeeld met een actrice die de zwangere vrouw acteerde(of een fantoom), een partner of familielid en een kraamzorg. In acute situaties is de communicatie ontzettend belangrijk, we oefenden met het oproepen van de ambulancedienst en met overdrachten aan gynaecologen of andere zorgverleners.

Na een dag trainen en een lege thermoskan koffie reden we weer naar huis. Opgelucht dat de acute situaties niet zo vaak voorkomen, maar gesterkt in dat als het zich aandient we getraind zijn om goede zorg te geven.

25 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Contact

 

Bij Spoed of bevalling bellen naar 06-53714659

Bij algemene vragen en geen spoed bel je tijdens het telefonisch spreekuur, elke werkdag van 13:00-14:00, naar 0343-513885

Aanmelden kan ook telefonisch. 

Email: info@verloskundigendriebergen.nl

Lees hier onze privacy verklaring

Spreekuurlocaties:
Gezondheidscentrum De Bosrand    
Arnhemse Bovenweg 285H
3971 MH Driebergen-Rijsenburg


Huisartspraktijk Langbroek
Brink 11
3947 NS Langbroek


Diakonessenhuis locatie Doorn
Bergweg 2
3941 RB Doorn

 

logoGEZ_edited.png
logo-KNOV-full-color.png
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

© 2019 by Verloskundigen Driebergen. Design: DTProost communicatie op maat