top of page
Zoeken
  • Verloskundige

Stress- en Rookvrij Zwanger

Stress- en Rookvrij Zwanger is een onderzoek van de Vrije Universiteit Amsterdam naar zwangere meiden en vrouwen die erover denken om te stoppen met roken. Het onderzoek kan je helpen bij het stoppen met roken en om rustiger te worden als je stress hebt.


Als je meedoet, word je ingedeeld in groep 1 of groep 2.

Groep 1 krijgt hulp via een app op je telefoon. Je doet daarmee dagelijks oefeningen waarbij je leert om rustig te ademen.

Groep 2 krijgt hulp via een website. Op deze website kan je betrouwbare informatie lezen over zwangerschap, (stoppen met) roken, en stress.

We doen het onderzoek op deze manier omdat we zo kunnen testen wat de beste manier is om vrouwen te helpen te stoppen met roken. Als je in groep 1 komt, vragen we jou om 8 weken de app gebruiken. Als je in groep 2 komt, mag je de informatie op de website lezen wanneer jij dat wilt. Daarnaast vragen we je om 4 keer (twee keer voor de bevalling en twee keer na de bevalling) een vragenlijst van ongeveer 15 minuten in te vullen.

Als je mee doet aan het onderzoek 'Stress- en Rookvrij Zwanger' krijg je voor elke vragenlijst die je invult 7,50 euro. In totaal dus 30,00 euro.


Heb je interesse, lees hier meer.33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page