top of page
Zoeken
  • Verloskundige

Samen Zwanger op de Heuvelrug

Beleef je zwangerschap samen met andere zwangeren. Bij de intake zullen we je vragen of je interesse hebt om mee te doen aan Centering Pregnancy; dit is verloskundige zorg in groepsbijeenkomsten.


Na de intake en termijnecho kom je tijdens de zwangerschap 9 keer samen met vrouwen die rond

dezelfde tijd als jij zijn uitgerekend. Vanaf de 5e of 6e bijeenkomst kunnen ook partners meedoen. Zo bereiden

jullie je samen voor op de bevalling, kraamperiode en het aanstaande ouderschap. Na de bevalling vindt de laatste bijeenkomst plaats.

Tijdens groepsbijeenkomsten is er ruimte voor controles en ga je in gesprek met andere zwangeren. Je kunt vragen stellen, informatie delen en over je ervaringen praten.


De voordelen:

• Leer op een leuke en interactieve manier meer over je zwangerschap, bevalling en ouderschap. Onderzoek laat zien dat er minder vroeggeboortes zijn onder vrouwen die het programma hebben gevolgd en dat ze meer vertrouwen hebben in hun eigen kunnen.

• Er is veel ruimte voor eigen inbreng, er worden meer onderwerpen besproken dan bij individuele controles en er wordt dieper op de onderwerpen ingegaan.

• Leer andere zwangeren op de Heuvelrug kennen die ongeveer tegelijk met jou uitgerekend zijn. Dit biedt steun, ook na de bevalling wanneer de verloskundige al uit beeld is.

• Ontvang ongeveer 15 uur meer zorg dan bij individuele controles.

60 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page