top of page
Zoeken
  • Verloskundige

Personeelstekort ziekenhuizen Regio Utrecht 2021

Beste zwangere en partner,


Elke zwangerschap en bevalling is een grote en bijzondere gebeurtenis. Alle verloskundig zorgverleners verlenen met toewijding de best mogelijke zorg aan moeder, partner en kind. Iedere aanstaande ouder heeft recht op die zorg. Vanwege het landelijke personeelstekort in de gezondheidszorg informeren wij je over de situatie in de regio Utrecht.


In de regio Utrecht is er een personeelstekort onder verpleegkundigen, kraamverzorgenden en ambulancepersoneel. Alle zorgverleners staan dagelijks met elkaar in contact om ervoor te zorgen dat alle aanstaande moeders de zorg krijgen die zij nodig hebben. Thuis of in het ziekenhuis.


Wil je in het ziekenhuis bevallen? Dan kan het gebeuren dat je niet in het ziekenhuis van je eerste voorkeur kan bevallen. Met elkaar gaan we op zoek naar een beschikbare plek, bij voorkeur en meestal ín, maar soms ook buiten de regio Utrecht, mits medisch verantwoord. Heb je een medische indicatie voor de bevalling? Ook dan zoeken we met elkaar een beschikbare plek voor de bevalling doordat zorgverleners in onze regio goede onderlinge afspraken hebben.


Als er voor de bevalling geen medische indicatie is, is een thuisbevalling een goede optie. Uit onderzoek blijkt dat een thuisbevalling net zo veilig is als een bevalling in het ziekenhuis. Je verloskundige en een kraamverzorgende ondersteunen je tijdens de bevalling.


We krijgen ook regelmatig vragen over COVID en de maatregelen die daarbij horen. Bij zwangerschapscontroles in het ziekenhuis is het nog niet altijd mogelijk om samen met je partner te komen. Vraag dit tevoren goed na. Op dit moment mag er naast je partner ook een extra persoon bij de bevalling aanwezig zijn. Deze maatregelen kunnen veranderen, vraag het daarom altijd na bij je verloskundig zorgverlener wat de actuele maatregelen zijn.


Alle zorgverleners in de regio werken nauw samen om ervoor te zorgen dat je altijd kunt rekenen op de zorg die nodig is. Ook in een acute situatie. Heb je vragen? Zit je ergens mee? Of wil je meer weten? Bespreek dat met je verloskundige tijdens de controle.


Met vriendelijke groet,


Verloskundigen regio Utrecht en gynaecologen van de ziekenhuizen: Antonius Leidsche Rijn, Diakonessenhuis, Meander MC, Tergooi en WKZ

70 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page