top of page
Zoeken
  • Verloskundige

Nieuwe locatie Lactatiekundig Bureau Driebergen


Onze collega's Ineke en Kirsten van Lactatiekundig Bureau hebben een nieuwe praktijkruimte geopend aan de Loolaan 93 in Driebergen!


Met hun achtergrond in de (kind- en neonatologie) verpleegkunde, hun passie voor het lactatiekundig vak en hun flexibiliteit om mee te denken in wat bij jullie past, doen zij graag hun best om jou en je baby te begeleiden bij jullie persoonlijke hulpvraag. Dit kan zowel thuis als sinds kort ook vanuit hun eigen praktijkruimte.

Ineke en Kirsten vertellen:


We zijn blij een eigen ruimte te hebben waar we cliënten kunnen ontvangen. Vrouwen kunnen in hun zwangerschap al voor een consult komen om informatie te krijgen over de borstvoeding. Soms heeft een eerdere ervaring met borstvoeding er voor gezorgd dat er vragen of zorgen zijn. Voorafgaand aan de bevalling en de kraamtijd kunnen we dan samen een plan maken rondom de borstvoeding.

We geven ook voorlichtingsbijeenkomsten, waarbij we de start van de borstvoeding bespreken en ook praktische tips geven over houdingen en aanleggen. Deze bijeenkomsten zijn in kleine groepen, hiervoor kun je je online aanmelden.  

In de kraamtijd kunnen we bij je thuis komen voor een borstvoedingsconsult. Als je kindje al wat ouder is, dan kun je ook kiezen voor een consult bij ons op de praktijk. We hebben een sfeervolle, rustige ruimte met een loungebank waar je kunt voeden. We kunnen je helpen met voedingshoudingen en aanleggen. Ook bespreken we al jouw vragen en geven we je tips. Het is ook mogelijk om je kindje te wegen. Bij alle consulten hoort ook onze nazorg via de telefoon of app, en indien nodig nog een consult bij ons op de praktijk.

We verhuren en verkopen ook borstkolven en diverse borstvoedingshulpmiddelen. We krijgen vaak vragen over welke kolf het beste is. Een goede kolf is een kolf die bij jouw situatie past, een goed passend borstschild heeft, en goed stimuleert. Dat kan een flexibel schild zijn, of juist een wat steviger schild. Dat kan een InBra borstkolf zijn, of juist niet. Daar kom je het beste achter, door een kolf te testen. Daarom bieden we ook kolfconsulten aan, waarbij we luisteren naar je vraag en je diverse kolven zelf uit kunt proberen.

Op onze website zijn de kolven te bestellen. Wij bezorgen niet aan huis, maar je kunt op alle dagen van de week een afspraak maken om de spullen op te komen halen.


We raden altijd aan om op tijd (rond 4-6 weken na de geboorte) ook te starten met het geven van een flesje gekolfde moedermelk, zodat jouw kindje ook deze techniek leert. Soms heeft je kindje toch moeite met het drinken van de fles naast de borstvoeding. Een consult voor baby’s die de fles weigeren is mogelijk, zowel thuis als op onze praktijk. 

Op donderdagmiddag is de pre-logopedist aanwezig in onze praktijk. Als er meer zorg nodig is voor jouw kindje kunnen we een consult bij haar inplannen.


Bij alle consulten is het fijn om iemand mee te nemen (partner/vriendin of moeder). Twee horen meer dan één. En steun vanuit je omgeving bij het geven van borstvoeding vergroot de kans op succesvol voeden.


51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page