top of page
Zoeken
  • Verloskundige

Kinkhoestvaccinatie

Vanaf 16 december 2019 komt de Maternale Kinkhoestvaccinatie in het Rijksvaccinatie Programma. Dit betekent dat alle vrouwen vanaf 22 weken zwangerschap de keuze hebben om zich gratis te laten vaccineren tegen kinkhoest. Hiermee bescherm je je pasgeboren baby tegen kinkhoest.


Voor de opbouw van goede antistofconcentraties bij de baby is minstens een periode van 2 weken nodig tussen de vaccinatie en de bevalling. Vaccinatie kort na de termijn van 22 weken is optimaal om ook de baby's die vóór 37 weken worden geboren maximaal te laten profiteren van de overdracht van antistoffen.


De vaccinatie voor vrouwen uit de provincie Utrecht zal gegeven worden door de GGD Regio Utrecht. Mocht je een kinkhoestvaccinatie willen dan kun je bellen (030 694 00 35) met de GGD Regio Utrecht om een afspraak te maken. Zij kunnen je verder alle informatie geven over de vaccinatie. Kijk hier voor meer informatie.


Het kan zijn dat je mee doet met de PIMPI-studie en een vaccinatie bij ons op de praktijk hebt gekregen. Of dat je al via de huisarts de kinkhoestvaccinatie hebt gehaald, of dat je niet wilt deelnemen. Dan is deze informatie niet op jou van toepassing.


Meer informatie over de kinkhoestvaccinatie in de zwangerschap vind je op de website van het RIVM.


46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page