Zoeken
  • Verloskundige

Kinkhoestvaccinatie

Vanaf 16 december 2019 komt de Maternale Kinkhoestvaccinatie in het Rijksvaccinatie Programma. Dit betekent dat alle vrouwen vanaf 22 weken zwangerschap de keuze hebben om zich gratis te laten vaccineren tegen kinkhoest. Hiermee bescherm je je pasgeboren baby tegen kinkhoest.


Voor de opbouw van goede antistofconcentraties bij de baby is minstens een periode van 2 weken nodig tussen de vaccinatie en de bevalling. Vaccinatie kort na de termijn van 22 weken is optimaal om ook de baby's die vóór 37 weken worden geboren maximaal te laten profiteren van de overdracht van antistoffen.


De vaccinatie voor vrouwen uit de provincie Utrecht zal gegeven worden door de GGD Regio Utrecht. Mocht je een kinkhoestvaccinatie willen dan kun je bellen (030 694 00 35) met de GGD Regio Utrecht om een afspraak te maken. Zij kunnen je verder alle informatie geven over de vaccinatie. Kijk hier voor meer informatie.


Het kan zijn dat je mee doet met de PIMPI-studie en een vaccinatie bij ons op de praktijk hebt gekregen. Of dat je al via de huisarts de kinkhoestvaccinatie hebt gehaald, of dat je niet wilt deelnemen. Dan is deze informatie niet op jou van toepassing.


Meer informatie over de kinkhoestvaccinatie in de zwangerschap vind je op de website van het RIVM.


32 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Contact

 

Bij Spoed of bevalling bellen naar 06-53714659

Bij algemene vragen en geen spoed bel je tijdens het telefonisch spreekuur, elke werkdag van 13:00-14:00, naar 0343-513885

Aanmelden kan ook telefonisch. 

Email: info@verloskundigendriebergen.nl

Lees hier onze privacy verklaring

Spreekuurlocaties:
Gezondheidscentrum De Bosrand    
Arnhemse Bovenweg 285H
3971 MH Driebergen-Rijsenburg


Huisartspraktijk Langbroek
Brink 11
3947 NS Langbroek


Diakonessenhuis locatie Doorn
Bergweg 2
3941 RB Doorn

 

logoGEZ_edited.png
logo-KNOV-full-color.png
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

© 2019 by Verloskundigen Driebergen. Design: DTProost communicatie op maat