top of page
Zoeken
  • Verloskundige

Kansrijke start!

Afgelopen week was de 4e bijeenkomst van Kansrijke Start gemeente Utrechtse Heuvelrug, waarin we met verschillende zorgverleners in het medische en sociale domein en de wethouder staan voor ondersteuning van kwetsbare gezinnen en een kansrijke start voor elk kind.


Elk kind verdient een goede start. Helaas is dit niet voor ieder kind weggelegd. Want 1 op de 6 baby’s in Nederland heeft geen goede start. Geen goede start wil zeggen: het kind wordt te vroeg geboren, heeft een te laag geboortegewicht of allebei. Het blijkt dat deze kinderen zich lichamelijk, geestelijk en sociaal minder goed ontwikkelen.

De eerste duizend dagen, van voor de bevruchting tot de tweede verjaardag, zijn cruciaal voor de groei en ontwikkeling van een kind. In deze periode ontwikkelt de baby zich razendsnel.

Een kind dat in de eerste duizend dagen blootstaat aan chronische stress, mishandeling, roken, slechte voeding of andere risicofactoren, begint met een achterstand aan het leven.

Daarom is het belangrijk om aanstaande ouders in een kwetsbare situatie zo vroeg mogelijk te bereiken en beter te begeleiden.

Wij willen (aanstaande) kwetsbare ouders helpen zodat hun kinderen zo gezond mogelijk hun leven starten. Het actieprogramma Kansrijke Start richt zich op de zorg en ondersteuning aan kwetsbare gezinnen.


23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page