top of page
Zoeken
  • Verloskundige

Coronavirus en zwangerschap

Nu in Nederland bij een aantal personen het nieuwe Coronavirus (Coronavirus Disease - COVID-19) is vastgesteld willen we jullie graag extra informeren over de risico’s van het virus voor zwangeren en ongeboren kinderen.

De infectie met het coronavirus heeft bij zwangere vrouwen hetzelfde verloop als bij vrouwen die niet zwanger zijn. Voor zover bekend is er geen verhoogde kans op een miskraam of aangeboren afwijkingen door infectie met dit virus. In het medische vakblad The Lancet verscheen een kleinschalige studie over negen zwangere vrouwen met COVID-19. Het vruchtwater, de borstvoeding en het bloed in de navelstreng werden getest. De belangrijkste voorlopige conclusie is dat het erop lijkt dat het virus niet in de buik al overdraagbaar is.

Dat COVID-19 waarschijnlijk niet overdraagbaar is via de navelstreng, wil niet zeggen dat pasgeboren baby's niet ziek kunnen worden.

Het is belangrijk om de algemene hygiënemaatregelen die het RIVM voorschrijft te volgen, zowel in de zwangerschap als daarna. De belangrijkste maatregelen om besmetting van het coronavirus te voorkomen, zijn;

- Was je handen regelmatig

- Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog

- Gebruik papieren zakdoekjes


Voor meer informatie verwijzen we jullie naar de website van het RIVM83 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page